Alkutunnelmia osa 2

Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, näiden ensimmäisten viikkojen aikana on tapahtunut myös paljon kivoja juttuja. Keli on muuttunut aurinkoiseksi ja lämpötila hipuaa jo 100 F lukemissa sisämaassa. En tiedä johtuuko se vielä Kalifornia alkuhuumasta vai mistä, mutta olen rakastunut tähän ilmastoon. Ainakaan vielä lämpö ei ole ollut paahtavaan kuumaa ja auringosta on pystynyt nauttimaan urheillen.

La Jolla Shores


Ensimmäiset kolme viikkoa asuin siis Minnan ja Juhan luona La Jollassa. La Jolla alueena on aivan mahtava - yksi parhaimmista asuinalueista San Diegossa. Kaupunginosa on meren rannalla, siellä on hienot biitsit, ammattitaitoisia joogaohjaajia, upeita joogastudioita, jos jonkin sortin ravintoloita ja tietysti Lululemonin myymälä. La Jollassa kannattaa käydä ehdottomasti San Diegoon vierailulle tullessa. Toki mainittakoon, että vuokrat ja asuntojen hinnat ovat tällä alueella päätä huimaavan korkeat ja esimerkiksi Helsingin vuokrat ovat huomattavasti matalampia näihin verrattuna. 


La Jolla Cove


Suoritan San Diegossa opintoihini kuuluvaa kuuden kuukauden mittaista työharjoittelujaksoa Suomen kauppakamarille, Finnish American Chamber of Commercille (FACC).  Kyseessä on non-profit organisaatio ja tarkoituksenamme on sekä auttaa suomalaisia yrityksiä Etelä-Kaliforniassa että samanaikaisesti promota Etelä-Kaliforniaa yrityksille Suomeen. Organisaation päivittäistä toimintaa pyöritämme lähinnä me internit ja meidän apunamme toimii organisaation 12 henkinen hallitus. Olen jo nyt saanut paljon vastuuta ja pikku hiljaa päässyt työnimuun. Päätehtäväni koostuvat kolmesta eri projektista, joista yksi on Suomi 100 juhlien järjestäminen lokakuussa. Kaikki projektit, jotka olen saanut vastuulleni ovat hyvin mielenkiintoisia. Saan suunnitella juhlia alusta alkaen aina budjettien, markkinointimateriaalien, sponsoreiden, kutsuvieraiden ja menuiden laadinnasta ohjelman suunnitteluun. Lisäksi harjoittelun kautta saan luotua erinomaisia verkostoja ja jo nyt olen häkeltynyt siitä millaisia business osaajia olen saanut tavata. FACC:n edellinen intern Otto palasi Suomeen vasta viime viikolla, joten häneltä kerkesin saamaan perehdytyksen työtehtäviini. Valitettavasti toinen edellinen intern Riina kerkesi olemaan täällä meikäläisen kanssa yhtä aikaa vain muutaman päivän, joten jouduimme antamaan toisillemme lähes läpystä vaihdon. 


FACC:n edelliset internit Riina ja Otto. 


Viime viikolla osallistuimme Oton kanssa Start Up Weekille ja Bio Conventioniin San Diegossa.


Heti ensimmäiseksi tänne tultuani Riinalle ja Otolle järjestettiin läksiäiset ja samalla minulle tervetuliaisjuhlat. Täällä tapasin ensimmäistä kertaa hallituksemme jäsenet ja heidän puolisonsa. Aivan törkeen huippua porukkaa koko sakki! En muista koska viimeksi olisin nauranut niin paljon kuin sinä iltana. Vietimme iltaa yhden hallituksen jäsenemme kodin allasalueella ja ei mennyt kauaa kun tämä Suomi poppoo oli saanut karkutettua muut ihmiset alueelta. Samaisena viikonloppuna teimme myös Minnan kanssa pienen haikkailun Miramar Laken ympäri auringon porottaessa taivaalla. 


Lake Miramar trail

Mikäs kuusamolainen marjanpoimija siellä onkaan?

Minnalta olen saanut hyviä vinkkejä mitä ruokia kaupasta kannattaa ostaa ja mitä ei. Jos täällä ei ole tarkkana saattaa matkaan tarttua hormoniantibioottilihaa toisin sanoen kilon kokoisia kanan rintafileitä. San Diegoa voisi kuitenkin kutsua jollain tapaa terveysmekaksi ja siksi täältä luomuruoan ja terveellisen ruoan löytäminen ei ole ongelma. Joka sunnuntaiseksi tavaksi minulle on tullut La Jollan Farmers Marketille meno yhdessä Minnan kanssa. Farmers marketilla lähitilan farmerit myyvät muun muassa tuoreita kasviksia, marjoja ja vihanneksia ja näiden tuoreus ja laatu on erinomaista. 


Herkkunannaa

Farmers Marketin ostoksia

Parina muuna viikonloppuna olemme käyneet vaeltamassa tai ainakin yritys on ollut hyvä. On ollut hauska huomata, kuinka suuren työn takana täällä on päästä virallisesti vaeltamaan. Tuntuu että vuoret ovat aivan käsien ulottuvilla, mutta silti ehkä meidän huonosta onnesta johtuen reitit ovat olleet suljettuja tai muuten vain "helpohkoja". Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistaa, että oma vertauskohtani on Sveitsi, jonka vaelluskohteille ei mikään maa voi vetää vertoja ja näihin "vaelluksiin" sisällytän reissut jotka teimme täällä tammikuussa lomareissullani. Osa"vaelluksista" mitä olemme tehneet ovat olleet lähinnä ulkoilua, kuten viime viikonloppuna kun suuntasimme Point Lomaan. Näkymä huipulta oli hieno, vaikka sen eteen emme kovin monta askelta autosta päästyämme joutuneet ottamaan. 


Point Loma

Joka tapauksessa näihin muutamaan viikkoon on mahtunut myös pari hienoa haikkia. Toissaviikonloppuna suuntasimme yhdessä Minnan ja Emmin kanssa Julianiin, joka oli noin tunnin ajomatkan päässä San Diegosta. Kyseinen Santa Ysabellin reitti oli alta 10 kilometrin mittainen, helppokulkuinen ja suhteellisen tasainen muutamaa isompaa mäkeä lukuunottamatta. Lämpötila huiteli 35 C lukemissa, mutta selvisimme hyvin aurinkorasvan ja veden turvin. Aamulla ennen haikkailua kävimme Minnan kanssa joogafestivaaleilla. Osallistuimme ainoastaan kahdelle tunnille, jotta ehtisimme vielä hyvissä ajoin vaeltamaan. Erityisesti ensimmäinen tunneista oli loistava. Muutenkin mainittakoon, että täällä San Diegossa joogatunnit ovat aivan omaa luokkaansa. Ostin tänne tultuani Class Pass kortin, jolla saa käydä eri studioilla joogatunneilla, ryhmäliikuntatunneilla ja jopa crossfitissä. Avajaistarjouksena viiden kerran kortille jäi hintaa vain $20, ollen jatkossa $50. Näiden ensimmäisten viikkojen aikana olen lähinnä joogaillut, juossut ja pari kertaa käynyt SparkCycle sisäpyöräily tunnilla. Kyseisestä spinning tunnista voisin kirjoittaa vaikka koko oman tekstin - kyseessä oli niin spesiaali ryhmäliikuntatunti. Kuitenkin ehkä riittää kun kerron, että tunnilla punnerrettiin jos minkäkin näköisessä asennossa pyörän päällä ja pumpattiin käsipainoilla hauista, ojentajia ja hartioita samalla kun poljettiin. Silti jollain tapaa innostuin tunnista ja kävin siellä jopa uudelleen, kuitenkin toisella kerralla korvatulppia käyttäen... 

Emmi ja Santa Ysabel trail


Koko kööri juomatauolla



Joka viikko olen yrittänyt käydä Pranalla käsilläseisontatunnilla. Kyseinen tunti on itselleni hyvin haastava ja vielä olen todella kaukana Joesta, joka temppuilee taustalla.


Viime viikonloppuna olikin sitten juhannus. Perjantaina suuntasin hyvin vieraanvaraisten suomalaisten Tanjan ja Johanneksen järjestämiin juhannuskekkereihin. He olivat tilanneet kotinsa pihaan saunabussin. Kyllä. Kyseessä oli bussi, jonka sisällä oli ihka oikea suomalainen sauna. Täällä vietimme yhdessä iltaa suomalaisten ja Johanneksen ja Tanjan naapureiden kesken. Paikalla oli suuri osa hallituksemme jäsenistä sekä heidän puolisoistaan. Lisäksi tapasin juhlissa Karoliinan, joka oli miehensä kanssa tullut San Fransiscosta vierailulle. Uskokaa tai älkää, mutta hetken juteltuamme tajusimme että olin ohjannut Karoliinalle ja heidän yritykselleen Tampereella sisäpyöräily tunnin. Tässä nähdään kuinka pieni tämä maailma on. 

Juhannusviikonloppuna pääsin vielä ensimmäistä kertaa kokeilemaan surffauksen huumaa. Olipahan menoa ja meininkiä. Olimme varanneet yhdessä suomalaisten Raijan ja Tiinan kanssa surffiopettajan, joka osoittautui jättipotiksi. Häneltä sain kunnon ohjeet mitä tuolla meressä laudan kanssa kuuluu tehdä - saapi siis nähdä josko jo ensi kerralla uskaltautuisi ilman ohjaajaa. 



Tuleva surffari?


Tällä viikolla vuokrasin itselleni auton kuukaudeksi. Autonvuokraus on helpottanut elämää huomattavan paljon. On se vaan fakta, että täällä ei selviä ilman autoa. Kyseisen menopelin sain $450 kuukausihintaan, joskaan auto ei vedä vertoja uusimmille kiitureille. Vuokrafirma vuokraa kolhiintuneita autoja opiskelijoille ja siksi hinta on huomattavasti alhaisempi kuin muilla vuokrausfirmoilla. Lisäksi vuokrausfirmat ottavat kalliimpia vuokria näin kesäaikaan, joten olen tyytyväinen kyseiseen hintaan. Autolla ajo on täällä hyvin helppoa, joskin hieman kaoottista. Ruuhkia kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää, mutta muuten liikenne kulkee sujuvasti. 

Vielä on muutamia jo tapahtuneita kujeita ja tapahtumia kerrottavana, mutta tämän tekstin päätän näihin kuviin ja tunnelmiin. 


Not bad, right? 


Kommentit